subota, siječnja 30, 2016

[SINGLE] Kana Nishino - 好き



好き je 25. singl Kane Nishino izdan 15.10.2014.

Nije me čudilo ni malo da je A-strana singla - pjesma 好き - balada. Nije teško pogoditi kada Kana balada općenito ima hrpu a i većinu stavlja kao A-strane i izdaje na singlovima, što nije teško razumjeti kada su to i njezine najpopularnije pjesme. Isprve ova pjesma zvuči kao svaka generična Jpop balada ikada, što vam odmah padne na pamet kada čujete sam početak pjesme. Dok verse-i nisu ništa posebno i refren nije jako originalan - opet je jako lijep i kada znate riječi postaje još bolji. Problem je to što je dosta dugačka a u njoj se ne događa ništa posebno da treba takva biti (naime traje 6:21 minutu). Sa svime rečenim ovo je jedna od njenih boljih balada što se tiče njenih singlova.

"Kada se nešto loše dogodi, uvijek želim o tome najviše tebi reći iako znam da ću uvijek dobiti samo površnu utjehu."

OCJENA PJESME: 10/10

I tko bi rekao da će tek prva b-strana biti jedna od njenih najboljih pjesama ikada. Never know je iznimno zabavna za slušati pogotovo sa svojim ludo-catchy dijelom prije refrena, "bubbly" i živahnim verse-ima, te isto takvim refrenom. To nije jedini razlog zašto toliko volim ovu pjesmu - totalno se ističe od svih njenih pjesama, a pogotovo u riječima u kojima Kana napokon dodaje malo više dubine - pjesma je o tome kako nikada ne možemo znati jedni druge i skoro zvuči filozofski koliko god je to čudno reći za Kaninu pjesmu. Iako upozoravam da pjesma može zvučati dosta cheesy jer je na jakoj pop strani ali ju baš zato toliko volim jer je sa svime spomenutim baš nekako jedinstvena. Molim te Kana, još ovakvih pjesama!

"Oh, zašto? Iako smo ista ljudska bića, zašto? Tvoje misli su meni čisti misterij."

OCJENA PJESME: 20/20


Zadnja b-strana singla, I Say No, još više iznenađuje jer sadrži 0% riječi o ljubavi. Štoviše mislim da je jedina Kanina pjesma u kojoj ne piše o ljubavi. (Never Know ipak uz sve govori i o zaljubljivanju iako joj ja totalno drukčije značenje dajem dok ju slušam). Ovdje Kana pjeva o osjećaju neprihvaćenosti i generalnim osjećajem nezadovoljnosti u životu - dakle nešto za ljude koji ne razmišljaju baš stalno o ljubavi i zaljubljivanju. Još jedna prekretnica ovdje je to da je pjesma dosta agresivna što se može čuti i na samom početku sa snažnim beatovima. Veoma je zabavna za slušati i definitivno je osvježavajuće čuti nešto ovakvo od nje. Da ne zaboravim spomenuti - napisao ju je Jeff Miyahara koji je odgovoran za neke pjesme od JASMINE i Miliyah Kato, tako da ne čudi više R&B zvuk.

"Ako i nađem slično društvo i danas se uspijem smijati, opet me uskoro preplavi strah."

OCJENA PJESME: 20/20

Ovaj singl je zasigurno jedan od njenih najboljih jer je i balada, i prva i druga b-strana odlična. Dok balada nije njena najbolja opet je volim slušati i ima neke čari koje ju čine lijepom, a b-strane su obje catchy i zabavne tako da lijepo izbalansiraju dosta dugačku baladu.

OVERALL OCJENA: 20/20

Nema komentara: